Objednávky na odeslání od 15.12.2024 již nebudou garantovaný s dodáním do Vánoc.

Quinoa bílá 300 g

Po celé ČR
79 Kč / ks 26,33 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
30.12.2024
Možnosti doručení

Podporuje činnosti ledvin a je zdrojem bílkovin, vápníku či železa. Je možné ji připravit jak na sladko tak na slano.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Quinoa neboli Merlík čilský se používá k zahuštění polévek nebo omáček, jako příloha k masu nebo zelenině. Uplatní se i do rýžových receptů, nebo při přípravě kaší.

NASA zařadila quinou jako vhodnou plodinu do výzkumného programu na podporu udržet lidský život během dlouhých vesmírných letů řízených člověkem.
Je také zařazena do programu Fair Trade, který garantuje spravedlivou cenu pokrývající náklady na produkci a životní potřeby člověka.

  • Quinoa je snadlo stravitelná
  • je zdrojem vápníku a bílkovin, železa a spousty vitamínů, podporuje činnost ledvin
  • je to přirozeně bezlepková surovina, tudíž vhodná pro celiatiky
  • snadno a rychle se vaří, má lehce oříškovou chuť
  • před vařením propláchněte v horké vodě, na 1 díl quinoy použijte 2-2,5 dílu vody, vařte 15-20 minut
  • využívá se podobně jako např. rýže či kuskus - s omáčkou, do salátů, jako rizoto, zavářka do polévky
  • výborná je i nasladko - s ořechy, medem, suchými plody, javorovým sirupem .. např. ke snídani
  • je vhodná pro vegetariány, děti, sportovce, oslabené lidi a pro kojící maminky

Složení: 100% bílá quinoa.

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota
1579 kJ/376 kCal
Tuky 8,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 67 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Vláknina
5,1 g

Způsob přípravy: před vařením propláchněte v horké vodě, na 1 díl quinoy použijte 2-2,5 dílu vody, vařte 15-20 minut

Příprava: Quinou důkladně propláchněte vroucí vodou a uvařte v 2,5-násobném množství vody cca 15-20min.

Výrobce: DRUID CZ s.r.o., Hosínská 481, 373 67 Borek, ČR

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže, luštěniny
Záruka: Trvanlivost 1 rok
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: