Kapří paštiky
Nebojíme se výzev a když se do něčeho pustíme, dáváme do toho maximální energii a úsilí s cílem vytvořit produkty, které nejsou běžné a nebo se třeba ani jinde nevyrábí. Kapří paštiky jsou trochu známé ve Francii, kde se vyrábí v malém množství. U nás v Čechách se podobný výrobek téměř nevyskytoval a lidé ho prakticky neznají, proto jsme se rozhodli využít díru na trhu...Takže co nás napadlo tentokrát? Vyrobit dobrou rybí paštiku dochucenou konfitovaným citronem ve stylu rillettes (masová pomazánka). Ryby pochází z čisté oblasti České Kanady. Myšlenka výroby kapřích paštik a kvalitní vstupní suroviny se pak propojily s umem party nadšených lidí, kdy slovo dalo slovo a vznikl tento jedinečný jihočeský produkt. Vše je děláno ručně - od vybírání kostí, přípravy filetů až po jemné vmíchávání smetany, která kapří maso dovede k dokonalosti. Ostřílení kuchaři David a Jirka doladili chuť konfitovanými (tj. zvolna pečenými) citróny, které dodávají mírnou nakyslost a zároveň i nahořklost rybímu masu. Přidaná smetana vše krásně zjemní. Skvělé na jednohubky a chlebíčky nejen pro zvláštní příležitosti, ale i pro všední dny. Co můžeme doporučit z vlastní zkušenosti, je přidat dobrý sterilovaný jemně pokrájený celer, trošku bylinek a k tomu sklenici kvalitního bílého vína. Věříme, že se nám povedlo uvést na trh něco nového a ojedinělého a určitě můžeme vyzvat na souboj chutí i samotné Francouze:)