Cizrna 500 g
Detailní popis produktu
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném
Složení: cizrna 100%
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota |
1456 kJ/364 kCal |
Tuky | 5,50 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,36 g |
Sacharidy | 55,80 g |
- z toho cukry | 6,50 g |
Bílkoviny |
20,80 g |
Sůl |
0,025 g |
Vláknina |
15,50 g |
Skladování: Skladujte v suchu.
Výrobce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 288/28, 586 01 Jihlava, ČR
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže, luštěniny |
---|---|
Záruka: | Trvanlivost 1 rok |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.